FIZ Legal: ‘geen dossier te groot, geen dossier te klein’

FIZ Legal is partner van De Coöperatie expert op het gebied van juridische ondersteuning die breder gaat dan coöperaties of arbeidsrecht. 

FIZ Legal biedt grote en kleine ondernemingen de mogelijkheid tot snelle ondersteuning in zowel de algemene praktijk als in zaken die een hoge mate van specialisatie vereisten.

Sharif Soliman is jurist en mede-oprichter van FIZ Legal. Voor de oprichting van FIZ Legal is Sharif advocaat en bedrijfsjurist geweest.  

Sharif is zijn juridische carrière begonnen als advocaat bij NautaDutilh, waar hij voornamelijk adviseerde over een breed scala aan ondernemingsrechtelijke kwesties, waaronder corporate governance, fusies, overnames, joint ventures en bestuurdersaansprakelijkheid.

Naast zijn ervaring in het ondernemingsrecht heeft hij als advocaat ervaring opgedaan in corporate litigation, commerciële arbitrage, investeringsarbitrage, vernietigingsprocedures en interne onderzoeken.  

Tevens heeft hij ervaring als (senior) bedrijfsjurist bij verschillende bedrijven, waaronder bij de Rabobank Groep waar hij zich richtte op duurzaamheidsprojecten en bij Eurus Energy Europe waar hij vanuit juridisch perspectief betrokken was bij de ontwikkeling, de financiering en het onderhoud van wind-, waterstof-, batterij- en zonne-energieprojecten in acht EMEA-landen.  

Sharif studeerde aan de Vrije Universiteit, waar hij een Bachelor Nederlands recht (honours & cum laude) en een Master Ondernemingsrecht (cum laude) heeft afgerond.

Neem contact op via info@fiz.nl of via 075-8904061.