Samen als groep

Samenwerken vraagt om een duidelijke visie en om onderlinge afstemming en communicatie. Hoe regel je dat in de praktijk? Wat voor processen moet je inrichten en hoe ga je om met verschillen in inbreng van de leden? Daarvoor hebben we diverse workshops ontwikkeld, die we ook voor jullie organisatie op maat kunnen uitvoeren.

Verschillen in commitment en bijdragen van leden

Soms kan het zijn dat er een kleine groep binnen een coöperatie heel actief is, en dat de schil daaromheen niet in dezelfde mate meebeweegt. Dat hoeft geen probleem te zijn, bijvoorbeeld als je onderscheid maakt in typen leden, elk met eigen voordelen en verplichtingen. 

Instappen in een samenwerking

Als je mede-eigenaar wilt worden van een bedrijf waar al één of meer partners actief in zijn, dan zul je je soms moeten inkopen. De zittende aandeelhouders, vennoten, maten of partners hebben namelijk voorwerk gedaan dat ze niet zomaar met jou willen delen. Of ze willen de meerderheid van stemmen behouden. Hoe regel je dat het beste?

Oplossingsgericht communiceren

Jullie hebben elkaar gevonden omdat jullie kwaliteiten mooi bij elkaar passen. Dat kan er ook voor zorgen dat je soms heel verschillend communiceert. Als jullie vastlopen in de communicatie en samenwerking kunnen er spanningen of zelfs conflicten ontstaan. Onze workshop geeft inzicht in de verschillende communicatiestijlen en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. 

Positionering en verkoop

Een belangrijke reden om te gaan samenwerken is om je diensten gezamenlijk beter te kunnen verkopen. Maar hoe doe je dat? Want ‘jezelf’ verkopen is iets anders dan diensten van je collega’s of je coöperatie verkopen. Wat leidt nu tot succes bij grote orders? Waardoor kan een gezamenlijke aanpak beter werken dan de aanpak van die grote concurrent?  Hoe je dat doet, dat leer je in deze workshop. 

Onze werkwijze

Of je ons belt of eerst mailt, we nemen altijd de tijd voor een telefonische kennismaking om te kijken of we je kunnen helpen en om iets meer te vertellen over onze werkwijze. We geven vrijwel al onze trainingen en workshops ‘in company’, dus aangepast op jullie groep en wensen. We stellen heldere doelen voor de workshop en kiezen aansprekende en actieve werkvormen.