Samen verder of niet?

Jullie coöperatie bestaat al een tijdje, er is veel werk en jullie klantenkring groeit. Kloppen de visie en de missie nog? Of gaat het minder en willen leden vertrekken? Of het gaat om bemiddeling, juridische ondersteuning of het omzetten van je rechtsvorm, wij kunnen helpen.

Jullie coöperatie toekomstproof

Jullie coöperatie bestaat al een tijdje, de opdrachten lopen en jullie klantenkring is uitgebreid. Kloppen de visie en de missie nog? Zijn de organisatiedoelstellingen nog steeds actueel? In deze workshop nemen we jullie businessplan en organisatiestructuur onder de loep en kijken we of deze nog passend zijn bij de ontwikkeling die de coöperatie heeft doorgemaakt. 

Conflictbegeleiding

Een samenwerking begint altijd met goede bedoelingen maar kan soms vastlopen of het onderlinge vertrouwen verdwijnt. Besluiten verzanden dan in procedures en formele stellingnames en de problemen worden groter. Dan is het goed om een neutrale partij te hebben die jullie begeleidt of tijdelijk een bestuurdersrol op zich neemt. 

Wijzigen van je rechtsvorm

Soms wil je een vof of BV omzetten naar een coöperatie, en in andere gevallen wil je juist van de coöperatie naar een andere rechtsvorm. Dat kan, maar je moet dan wel rekening houden met de belangen van alle betrokkenen. De Coöperatie expert kan je hierin begeleiden. 

Juridische ondersteuning

Soms kom er met één van je leden niet meer uit en wil één van de partijen het lidmaatschap beëindigen. Maar wat zijn de regels in dat geval? En hoe ga je om met lopende opdrachten en economische belangen? In die gevallen is het goed om juridisch advies te krijgen. 

Werkwijze

Elke situatie is anders. Neem contact met ons op om te bespreken hoe wij in dit specifieke geval kunnen helpen.