Samenwerken als ondernemer
Samen met andere ondernemers sta je sterker, kun je grotere opdrachten aan of beter inkopen. Voor elk type samenwerking hebben wij de juiste coöperatie.
Ondernemerscoöperatie
Wil je samenwerken met verschillende ondernemers en toch je zelfstandigheid behouden? Dat kan met een ondernemerscoöperatie. Jullie trekken onder één naam op richting opdrachtgevers en alle opbrengsten worden direct verdeeld. Wij bieden een compleet pakket vanaf 1.795 euro, inclusief oprichting bij de notaris.
Faciliterende of inkoopcoöperatie
In dit type coöperatie houdt iedere ondernemer zijn eigen klanten, maar worden bepaalde faciliteiten, zoals een gebouw of machines, samen gekocht of gehuurd. Ook kun je gezamenlijk marketingdiensten, administratie of grondstoffen inkopen.
Werknemerscoöperatie
Als een groep mensen samenwerkt vanuit een coöperatie waar ze zelf in dienst zijn dan spreken we van een werknemerscoöperatie. Medewerkers beslissen samen over het beleid en stellen de coördinator, manager of directeur aan. En delen in de winst van effectief samenwerken.
Coöperatie van zorgverleners
Veel zorgverleners zoals wijkverpleegkundigen of thuishulpen worden door verzekeraars of gemeenten gedwongen om samen te werken. Maar ze werken vooral zelfstandig voor hun cliënten. Een coöperatie kan daarbij een goede oplossing zijn, er zijn drie varianten waarvan er vaak één past.
Heb je meer advies nodig?
Als je nog niet precies weet wat voor coöperatie bij jullie past, of je hebt meer vragen dan we in een telefoongesprek kunnen beantwoorden, boek dan een samenwerkingsconsult. In een gesprek van circa 2 uur kijken we onder meer naar de volgende aspecten:
- Verdeling van kosten en opbrengsten, en wat er gebeurt met eventuele winst.
- Voorwaarden voor lidmaatschap.
- Verdeling van zeggenschap.
- Individuele belangen van de leden, bijvoorbeeld als iemand al veel werk heeft verricht of een concept of sterke merknaam inbrengt.
De kosten voor dit samenwerkingsconsult zijn 495 euro excl. BTW.
Werkwijze
Of je ons belt of eerst mailt, we nemen altijd de tijd voor een telefonische kennismaking, om uit te leggen hoe we werken en om te checken of een coöperatie mogelijk de juiste oplossing is. Tijdens een adviesgesprek duiken we verder in jullie plannen, geven we uitleg en beantwoorden we al je vragen. Wordt het een coöperatie? Dan helpen we jullie met alle formulieren en leggen de juiste ondertekening vast. Per email ontvang je de concept stukken, en pas als alles voor jou helder is, gaat onze notaris de akte(s) passeren. Lees meer…
Algemene vraag?
Je kunt via het formulier op onze contactpagina je vragen stellen.