Workshop oplossingsgericht communiceren als groep

Jullie coöperatie is opgericht. Jullie hebben elkaar gevonden omdat jullie kwaliteiten mooi bij elkaar passen. Nu is het moment om samen door te groeien en jullie dromen waar te maken. Na de mijlpaal van de oprichting leren jullie elkaar nog beter kennen. Je ontdekt de verschillende inzichten, prioriteiten en gebruiken van elkaar. Het is belangrijk om iedereen erbij te houden.

Inhoudsopgave

Communicatie is de belangrijkste succesfactor

Onderlinge verbinding en behouden van motivatie zijn de sleutel tot succes van jullie coöperatie. Dit gaat niet vanzelf. Conflicten liggen op de loer bij een groep van stevige ondernemende persoonlijkheden met een duidelijk visie en een eigen mening.

Onder begeleiding van een adviseur van de coöperatie-expert ondervinden jullie hoe je door oplossingsgerichte communicatie de verbondenheid en de motivatie in de groep behoud en elkaar onderling versterkt

Inhoud van de workshop

In de 1-daagse workshop oplossingsgericht communiceren:

  • Leer je waarom probleemgericht communiceren jullie niet nader tot elkaar brengt en waarom je betere resultaten behaalt door de focus te verleggen naar de toekomst en de gezamenlijke doelen die jullie willen behalen.
  • Ontdekken jullie elkaars voorkeuren in communicatiestijl en leer je hoe je meer voor elkaar krijgt door dit toe te passen. Je zult merken dat je gesprekspartner meer geneigd is om naar jou te luisteren.
  • Leer je hoe je negatief conflict kan omzetten naar positief conflict. Conflict is een belangrijke voorwaarde voor verandering. In onze training leren jullie hoe je door oplossingsgericht te communiceren conflict op een positieve manier kan inzetten.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Algemene vraag?

Je kunt via het formulier op onze contactpagina je vragen stellen.