Energiecoöperatie DoesWatt

Toen initiatiefnemer Paul Rheenen aanklopte bij de gemeente Doesburg met de vraag hoe men kon inspelen op de energietransitie, werd hij gekoppeld aan onze expert Guus Koster. Guus hielp hen met de oprichting van een energiecoöperatie, maar daar stopte hij niet.

Energiecoöperatie in Doesburg

Energiecoöperatie DoesWatt geeft handen en voeten aan de wens van Doesburgers om stappen te zetten naar een energieneutraal Doesburg. Dit doen zij door begrip en draagvlak te creëren voor de energietransitie. Door projecten te organiseren waarin ze lokaal energie opwekken uit duurzame bronnen, zoals zon, wind en water, wil men Doesburgers laten inzien dat anders omgaan met energie loont en ook leuk kan zijn.

Begeleiding bij oprichting van de coöperatie

Initieel werd Guus gevraagd om te helpen bij het oprichten van de energiecoöperatie. Vanuit zijn verregaande expertise was dit voor Guus natuurlijk geen probleem. Maar zijn hulp ging verder dan dat. Guus nam de initiatiefnemers bij de hand en zorgde ervoor dat de juiste zaken op de juiste momenten geregeld werden. “Guus heeft ons goed geholpen en begeleid als burgerinitiatief. We hadden veel steun nodig met het vinden van de juiste contacten in de markt, om als amateurs op het spoor te blijven en mee te helpen. En dit is ons in 2020, tijdens de corona tijd, met hulp van Guus gelukt!” aldus initiatiefnemer Paul Rheenen.

Op de vraag of Paul de Coöperatie expert weer zou inschakelen en zou aanbevelen aan anderen, reageert Paul enthousiast: “Jazeker! We zijn nu weer met een volgend project bezig en daarbij gaan we Guus weer inzetten. Belangrijk is dat je netwerk hebt en daar kan Guus van de Coöperatie expert uitstekend bij helpen.”

Direct contact met een adviseur?

Algemene vraag?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief