SpartnerS gaat als coöperatie de toekomst tegemoet

SpartnerS Organisatieadvies is opgericht in 2006 en richt zich op sectoren binnen de maakindustrie. Sinds 2024 is de organisatie met 14 organisatie adviseurs als leden verder gegaan als coöperatie. En dat brengt nu al positieve resultaten met zich mee.

De coöperatie als organisatiestructuur

Tot 2024 kende SpartnerS een maatschap structuur, waarbij de aangesloten partneradviseurs als franchisenemers actief waren. De Coöperatie expert heeft SpartnerS mogen helpen bij het omzetten van deze structuur naar een facilitaire coöperatie waarvan alle adviseurs als lid nu mede-eigenaar zijn.

In de aanloop naar deze omzetting is door onze adviseur Bart Lemmen een heldere presentatie gegeven aan beoogde leden en zijn alle vragen duidelijk beantwoord. Dit creëerde een goed draagvlak om de plannen succesvol door te zetten. Na de oprichting zijn 14 leden aangesloten bij de coöperatie en is een bestuur geformeerd. Pim van Dorp van SpartnerS laat weten dat hij de samenwerking met de Coöperatie expert als heel positief heeft ervaren.

Nu al positieve veranderingen voor SpartnerS

Pim geeft aan dat er nu al positieve effecten zijn op te merken: “De uitstraling naar de markt als coöperatie wordt goed ontvangen. Klanten vinden het een mooie ontwikkeling. Ook vinden de leden het nu aantrekkelijker om zelf nieuwe partners te werven. Onze groeidoelstelling voor 2024 hebben we al bijna gehaald.” Nu zij mede-eigenaar zijn wordt dit breder gedragen door de adviseurs (leden) vanuit een gezamenlijk belang. Samen hebben zij ook alle taken binnen de coöperatie verdeeld waarbij ze voor een aantal ondersteunende taken de backoffice medewerker in dienst hebben genomen die voorheen voor de maatschap werkzaamheden uitvoerde.

Al met al zijn ze bij SpartnerS blij met de nieuwe koers en keuze voor het oprichten van een coöperatie. “Dit voelt écht samen” aldus een enthousiaste Pim. SpartnerS kan dan ook vooruitkijken naar een mooie toekomst.

Direct contact met een adviseur?

Algemene vraag?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief